Ваксините в бус за кренвирши, здравният министър не вижда проблем

Шегите разколебавали хората и насаждали страхове
353
Ваксините в бус за кренвирши, здравният министър не вижда проблем
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни продукти да возят първата партида COVID ваксини у нас, но следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата Pfizer и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната. Това обясни в ефира на bTV здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Още по темата

Той отново нападна авторите на иронични коментари за кренвиршите, с които бяха брандирани ангажираните вчера товарни автомобили, като подчерта, че шегите "разколебават и докосват страховете на българските граждани".

"В този живот остава това, което сме направили, не остават коментарите за това, което сме направили", отсече проф. Ангелов, като обясни, че термографът е доказал, че не е имало нарушения на температурния режим, а освен това кашоните с ваксините са имали сух лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да отбележи, че частни компании помагат и на други правителства, но значително по-голямата доставка в началото на следващата година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на ваксината. Към момента това е само Pfizer, но в началото на следващата година се очаква да се включи и Moderna със своя продукт.

"Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество", обяви Ангелов.

Вчераминистърът стана първият българин, ваксинирал се срещу коронавирус на наша територия.

"При мен нито една от очакваните реакции не срещнах, чувствам се изключително добре", заяви Ангелов, като посочи, че се следи и температурата му последно е била 36,7 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още по темата: ваксинабусАнгелов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ръждавия бус за кренвирши само ми укрепи доверието в гмо ваксината
277
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Той отново нападна авторите на иронични коментари за кренвиршите,"Този "прекрасен човек" (сарказъм) за кой ли пореден път вече обвинява всеки друг но не и себе си за некадърността си. Нищо чудно следващата партида ваксини да ги разнасят с баничарницата на бай Петко.
276
0
 
0
 
! Отговори
Гении преди 3 години
'катинара'
275
0
 
3
 
! Отговори
Гении преди 3 години
И как на никой не му хрумна просто да лепне един стикер върху надписа на бусчето и готово. Сега ги разбиват от подигравки и наистина е смешно. А шефката на РЗИ-Пловдив с обяснението и за катонара и дръжката на ЗИЛа си е директно за уволнение. Прекалено глупавка е кокошчицата
274
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми деца,социализма беше най добрия строй в който имаше безплатно здравеопазване,ред,морал и истински човеци,но вие искахте Америка,деградация и пропадане.Сега бай Тошо се обръща в гроба като гледа за какви *** се грижеше да образова,изхрани и изучи.Нищо добро не ни чака с помията зад океана!
273
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СКАНДАЛ!!!В ГЕРМАНИЯ ВАКСИНАТА СЕ ПРЕВОЗВА ОТ СПЕЦИАЛНИ КАМЬОНИ С ХЛАДИЛНИ КАМЕРИ ПРИГОДЕНИ ЗА ФАРМАЦЕФТИКАТАБОРИСОВ ДА СЪБИРА БАГАЖА С ЦЯЛАТА БАНДА ПРЕСТЪПНИЦИ , СРАМ И ПОЗОР ЕДИН СПЕЦИЯЛЕН КАМЬОН ЛИ НЕ МОЖАХА ДА КУПЯТ?
272
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще има и от - другите ваксини в бусове за - луканка
271
3
 
3
 
! Отговори
Абе хора преди 3 години
Един хладилен камион, ако е използван само за пакетирани стоки, може да се използва за какво ли не !
270
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали на своята фирма, на своите хора да пренася ваксини без правилните по договор условия, проблем няма, има нелепо правителство ,избрано от явно нелепи хора!
269
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а вижда ли проблем да има 20 репортера и оператора в тясната стаичка да го снимат докато му бият ваксината? или и в това не вижда проблем?!? мерки за дистанция, а, у?!? пълна пародия на държава е това. мутрата-главатар все такива ги намира и назначава.
268
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, умниците какво си мислят, че ако купят да разнасят само ваксини, после ще ги изхвърлят ли?Хладилния камион се ползва за всичко.То стана като умните дето хвърляха тонове храна по протестите, но ревяха, че са бедни и нямат какво да ядат.
267
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другият път да ви возят със каруца, по-евтино, по-екологично и т.н.Смешници!!!
266
5
 
3
 
! Отговори
Дзвер Зил - 130 преди 3 години
До Анонимен КъФ бус за кремвилши веее.....? Това си е цял дзвер Зил-130 от СССР!
265
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
бре бре!..некой май е пощръклял..?..-""ПроСоТо"-"профан",.."Рекламний отдел"-.."задръстен"?!..И двоицата "ДА СА РАЗКАРАМЕ"?..."Нареди пекаря"....добре,първо дай некаква рецепта за ястие с креНвирши!..Моля!
264
2
 
3
 
! Отговори
Рекламен отдел преди 3 години
Хахаха. Пий си хапчетата за нерви ..... и спри да ръфаш тоя правописен речник. Нещо за ваксините няма ли да коментираш ? Все пак някой се е постарал и е написал цяла статия . Нещо. Каквото и да е . Провери ли статията за правописни грешки ? Някоя изпусната запетайка ? Забавен си, но стига толкова . Твърде много време ти отделих.Хайде, много ти здраве и успех в живота .
263
0
 
1
 
! Отговори
До рекламен отдел преди 3 години
Изчезвай,задръстен !
262
2
 
2
 
! Отговори
Рекламен отдел преди 3 години
До Рекламен отделС удоволствие правя грешки в коментарите си и пропускам букви , за да могат и незнаещите как да коментират статията, дърти даскали стиснали правописен речник под мишница да имат повод и те да се изявят и да оставят коментар , па макар и не по темата .Радвам се че помогнах най-накрая и теб някой да чете.п.с. Оставих ти още една две грешки та да можеш коНпетентно да ми отговориш. .... и за какви аероплани ми говориш ? Да не си разглеждал стари снимки на дядо си?
261
2
 
1
 
! Отговори
До просото преди 3 години
ХахахаИ защо реши,че имам грешка ???Алоооуууу....Я се разкарай бе,профан !
260
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ са ги пренасяли в хладилни камиони за риба !!!!Къв е проблема? Сеирджийски глупости на чапатите да спорят и философстват.Един нормален човек не би обърнал толкова дълбоко внимание предвид сериозността на проблема и форсмажорните обстоятелства на времето !
259
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До До рекламен отделайде и ТИ са научи "да пишеш"!..Безплатно:..-"С какво ТИ би ги транспортирал?"..../напиши го 220 пъти!/..